Selamat Pengantin Baru

|
Puan Sham Zailina & Encik Hasnul Hadi
20 Disember 2008

*gambar sila lihat di myspace saya, viewable only by friends*
myspace.com/aisyah_xoxo

1) Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu.
2) Semoga dimurahkan rezeki hingga ke akhirnya.
3) Semoga diberkati dan diredhai Allah S.W.T.
(doa saya segalanya yang terbaik untuk kalian)

With Nothing

|

I really miss Taufik right now :)

and im serious
.

siapa dia? dia buat aku kesah :)

Make It Right

|

Dear friends, i really dont like those who spell my name wrongly because it shows that you dont even know how to spell my name. And it seems like you dont even care how to spell my name. You dont care, i know. BUT I CARE :)

SITI AISYAH ZAKARIA,
bukan;
SITI AISHAH ZAKARIA

kthxbye.

Happy Time ((:

|
Okay, HELLO :)

Ini adalah sambungan "Happy Time (:" semalam. Ye lahhh, a little story to share dgn semua. Second day kat Kedah ni rase letih sikit sbb keje pun banyak gak lah. Oh, and i've learn how to shape/cut the ceramic thing(wtvr). Lunch agak best ah sbb MakWa belanja makan, Abg Taufiq jadi tourist guide arini haha.

Ok, 5.30 p.m balik from keje kitorang singgah ah pasar malam ramai-ramai. Otw nak gi pasar malam tu boleh pulak ade tentera buat "war training", siap dengan kete kebal lagi. Fuhh, hebat hebat. Apelagi, kesempatan melihat askar hensem tidak kami lepaskan, saya + reeha + anis(i will follow you) + Abg Ah pun lambai tgn kat dorang and dorang babai balek HAHAHAH, cannot go :D

And, malam ni paling best, haha, usaha tangga kejayaan, thx to PakLong sbb tlg sket. SUMPAH HAPPY. Syifa, Syaza and Abang Ah je faham, let it be secret :)

Sekarang ni 3.43 a.m, Baru lepas tengok Ayat-Ayat Cinta, saje je tgk lagi. Syifa bantai nangis time Aisha suruh Fahri kahwin dgn Maria. Membebel Syifa tau tak, haish. Pastu peluk aku. Ape nak jadi? Gi ah kau buat movie sendiri ;D

hahaha, idk what to do right now, nak tido ke? Entahlah, btw, esok dah nak balek KL. Sedih but most of all, im gonna miss this moment so much, especially the "T" :)))))))

Happy Time (:

|
Hari ni aku gi Kedah, work bussiness/trip*(whateverlahkan). Haha, ok. As you guys know, im working at mama syifa's company. She's in Dubai for exhibition, so workmates from KL datang ke kilang ceramic kat Kedah to give some helps while this factory are still new.

Bertolak patutnya pukul 7, tapi last2 gerak pukul 8 pagi. Hahah, aku pergi dengan MakWa, Anis, Zikri, Aunty Gayah, Ieka, Reeha, Ikhwan, Abang Ah dan Abg Amer(acu syifa). Dorang best, macam family sendiri :). Ok, sampai Kedah pukul 1.30 tghari, walaupun sesat2 Makwa bawak (sampai masuk jalan sehala, HAHAHAHHA).

Lepas kemas2 sikit dalam kilang, kitorang balek, haha. Balek dari kilang, tumpang PkLong sbb tanak naik kereta dgn "beliau". HAHAHA, i hate him. Okay,
KITORANG TIDO UMAH SYIFA, THIS IS THE BEST PART. :-D

Okayh, sekarang dah malam(11.31pm), just now i talk to Syifa about our problems, its okayh Syifa, AKU SENTIASA ADA. Oh, Kitorang baru habis tgk cerita One Missed Call. Abang Taufiq belikan, thx :) Tengok ramai2, best apeee. Hahah. Im doing this blog, Syifa tgh tgk tv ngan Rashid, acu, and Jabri(pakwe baru, he's 11y/o hahah). Okayhh, im going to work esok, so sambung esok lahh yeaaaa :D TATA, Goodnite, Sweet Dreams :D



IDK

|

i feel something different,
life are just getting complicated.
i want to live my life like what i want to.
and im sorry if you're hurt with it.
just accept it.

be happy while im smiling :)



Jaya Jusco Grand Opening :D

|
Im working today, at mama syifa punya sweet touch ceramic company, hari Jumaat usually i wear baju kurung. :)

aku happy gila harini dapat pergi JJ keramat yang baru bukak tu omg! it was awesome, tak lame lagi KLCC akan tutup sebab takde orang nk gi sane dah xP loving the place, even it was too big to say, fuhhh, jalan-jalan sampai perut lapar. Pakai baju kurung, fuhh rase bangge je haha grand opening plak tuu ;P

oh, hoi, i went there with SYIFA and SYAZA , miss them :)
JJ tu dekat je kat showroom and rumah syifa.i took a cab, syi&za jalan kaki jea hahah.

yeah, jumpa jugak budak melawati kat sane, ramai lah jugak. haha :) i nk crite byk lagi ni tp jap agy nk balik kelantan, raye kat sana. I'll update later :D

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :D

Sing a Song

|
aku bosan. so aku letak lagu yang aku suka skrg nie. haha, dengar je lah.




Alif - Akan Tiba
(i love you alif, you make me feel horneyh babeyh :)




Hey hati ku,
Selalu mendambakan cinta namun tak kunjung tiba.

Hatimu itu,
Seperti apa yg ku mahu selama ini.

Am Em,
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu.

Kau ku cinta,
Engkaulah yg ku puja,
Tertunggu selama ini takku jumpa,
Dgn mu ku di lamun indah,
Ku harap cinta akan tiba di hati kita.

Lihat kamu,
Tak ku sedari,
Waktu dh mulai tinggalkan ku.

Kau kau kau,
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya.
Ertikanlah malam ku yg sayu dingin tanpamu.

Setiap hari bersama mu,
Ku ingin selalu dekatmu,
Ku hitung saat dan waktu,
Hingga hari esok kembali lagi.





Drive - Bersama Bintang
(I love this song, video dia mmg tade gambar, tapi lagu dia sedap :)


senja kini berganti malam
menutup hari yg lelah
dimanakah engkau berada
aku tak tahu dimana

pernah kita lalui semua
jerit, tangis, canda, tawa
kini hanya untaian kata
hanya itulah yg aku punya

reff:
tidurlah selamat malam
lupakan sajalah aku
mimpilah dalam tidurmu
bersama bintang

sesungguhnya aku tak bisa
jalani waktu tanpamu
perpisahan bukanlah duka
meski harus menyisakan luka



Lyla - Takkan Ada

(Vocalist dia aku punya, jangan curi k? :)


takkan jera
aku memintamu
‘tuk tetap di sini

meski kini
kau pun telah pergi
dan meminta aku

* tuk melupakanmu
tapi ku tak mampu

aku mohon kepadamu
kembalilah kepadaku
karna takkan pernah ada
yang mampu menggantikanmu

takkan jera
aku memintamu
‘tuk tetap di sini

(karena) dia bukan
orang yang kupilih
‘tuk melupakanmu

sekali lagi

tak seindah bersamamu
tak sehangat pelukanmu
yang tak akan pernah bisa
untuk mengganti dirimu

takkan jera
aku memintamu
‘tuk tetap di sini


Puisi Yang Hanyut

|

(a little idea frm JOM! comic issue 16,2006)

Mawar gadis remaja yang hidup sendirian di sebuah pulau yang tenang setelah kekasihnya pergi atas kehendak Ilahi. Dia tinggal di pulau itu tanpa sebarang gangguan. Dia gembira di sana, bertemankan burung-burung berkicauan setiap hari. Bunga-bungaan mekar yang berwarna-warni. Pantai yang bertiup angin bayu. Dan Mawar paling gemar ke sebuah pohon rendang yang sudah tua di padang yang lapang pada waktu malam.




Pada suatu hari, ketika sedang berjalan di tepi pantai dan menikmati tiupan angin laut, dia terlihat sesuatu yang berkilau disuluh cahaya mentari. Langkahnya mendekati, dan sesebuah botol kaca yang cantik dijumpainya bersama surat misteri di dalamnya.



Mawar tertanya-tanya apa isi yang ditulis di surat itu? Adakah ianya surat berantai atau..? Lalu di percepatkan gerakan jari-jemarinyanya untuk membuka penutup botol tersebut. Setelah penutupnya terbuka, Mawar membaca isinya. Ia sebuah puisi, puisi yang hanyut. Bunyinya sayu, persis seperti hidupnya yang dahulunya kelam.



Kini, siang dan malam hidup Mawar akan bersama puisi itu. Puisi itu seakan merujuk pada dirinya yang merindu sang pujangga yang telah pergi. Hidupnya yang dahulu kelam, kini bertemankan puisi hanyut itu, hidupnya kembali seperti ketika bersama kekasih hatinya. Puisi itu memberi semangat pada dirinya untuk terus menghadapi kehidupan. Senyuman sering terukir dibibirnya ketika membaca puisi itu. Puisi itu adalah puisi kegemarannya, dan dia berharap dapat menemukan penulisnya nanti.




Dengan azam dan tekad, mawar membuat perahunya sendiri. Setelah hampir sebulan, dia yakin perahu itu akan membawanya ke bandar di seberang pulau untuk menemukan penulis itu. Akhirnya, dia berjaya sampai di bandar dengan perasaan yang gembira. Ketika sedang berjalan, dia terdengar pengumuman bahawa malam itu akan diadakan malam bakat, dimana semua orang boleh menunjukkan bakat mereka yang telah terpendam sekian lama. Mawar mengambil kesempatan itu.

Dia akan menyampaikan puisi itu dalam bentuk lagu yang selalu dinyanyikannya ketika di pulau. Dan sebelum membuat persembahan, dia berkata;

Inilah puisi yang hanyut dibawa ombak ke pulau dimana saya tinggal, dan saya ingin sekali menemui penulisnya”.


Dan persembahannya bermula..,

Inilah puisi yang hanyut,
hanyut dibawa ombak yang resah,
merindu pada yang telah pergi,
apa mungkin kan kembali?

Sinar matamu menerangkan hidupku,
Senyuman bibirmu membahagiakan aku,
Belaian jemarimu menenangkan aku,
Andai takdir bisa diubah,
Aku mahu kau kembali.

Sinar mentari memimpin hidupku,
Sinar sang bulan memadam resahku,
Jernihnya titis hujan menemani tangisku,
Sungguh indah ciptaanNya,
Namun kaulah ciptaanNya yang terindah.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Setelah persembahannya selesai, ada seorang wanita yang menghampirinya. Mawar berasa pelik dan dia tertanya-tanya apa mungkin wanita itu adalah penulis puisi itu?. Lalu wanita itu memperkenalkan namanya May. May yang kelihatan sedih itu berkata kepada Mawar bahawa penulis puisi itu adalah rakan baiknya, namanya Feeq. Dia seorang yang baik dan pemurah.




Tapi kemalangan yang tidak dapat dielakkan telah berlaku antara keretanya dan sebuah motorsikal. Dia kini telah pergi meninggalkan kita semua pada malam dia menghanyutkan puisi itu. Memang itu yang dia mahukan, dia mahukan wanita yang jujur dan suci seperti kamu menemuinya. Hanya wanita seperti kamu yang boleh menghidupkan kembali dan mengenang puisi itu setelah dia pergi. Mawar menangis, dia sayu. Harapan untuk bertemu penulis sajak itu terkubur begitu sahaja.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

3 bulan telah berlalu dalam hidup Mawar. Dia kini kembali sepi dengan bertemankan kenangan puisi yang hanyut itu. Hidupnya tidak sebahagia dahulu, Mawar kini menghidap penyakit barah hati. Namun dia tidak mengetahuinya kerana bersendirian di pulaunya itu.

Setelah beberapa bulan berperang dengan penyakit yang tidak diketahuinya itu, Mawar sudah tidak berdaya menanggung sakitnya lagi. Dia berserah kepada Yang Maha Kuasa. Dia juga mempunyai satu hajat yang istimewa. Dia telah merekod suara nyanyian puisi itu dan ingin mereka yang menjumpainya kelak untuk mengenang dan menghayati puisi tersebutselama yang mungkin. Dan dia berharap untuk bertemu Feeq, mungkin di syurga? Tuhan yang menentukannya. Doakan Mawar.





TAMAT




Well, hai kawan-kawan. Dah habes bace? okay. Thanks for reading :) By the way, this is drawn by me and im sorry if the quality of the pictures are not good as yours. I just want to share this story with you guys, hope you are enjoying it. And the poem, i mean it. I will wait for him. I love him, so much. akan update later lps ade idea lagi <33



I wish im stronger;
Siti Aisyah Zakaria




aku bukan terbaik untuk dirimu

|


im not using you. THIS IS WHAT I ANSWER YOU.

how can i ever tell you what i've think about. you dont know.

tapi masa tak menunggu. masa berlalu dan buat hati saya hancur.
im weak without you. if i could, i dont want to loose you.
but time wouldnt turn back, they flow away, far away.
but not my feelings for you, they'll wait forever.

i love you more than before.
i want to spent more time with you, but idw to make any promises.
im afraid you'll be hurt if it doesnt happen.

idw to hurt you anymore.
i hope this answer your question 'jangan buat aku mcm barang'.


ilyfrvr,
aisyah

EVERYTHING

|
I LOVE MY MAK :D
I LOVE MY ABAH ;D


MY SURVEY ;
Name : Siti Aisyah Zakaria
Nickname : Esah
Age : 16 y/o
Birthday : 28th May 1992
School : Melawati High
Class : 4 Harmoni
I hate : to hate smone
I love : chocolates ice blended

BESTFRIEND SURVEY ;
Name : Hazimah Akbar Tajuddin
Birthday : 14th August 1992
She live in : Permata
Black or white : i think white.
Favorite drink : Bandung eh? hee
Favorite movie : Narnia
Favorite Food : Chocolates :)
Best memory : my 15th surprise birthday party
Worst memory : every fight we had

Qoutes for her :
Everyone hears what you say. Best friends listen to what you don't say.

If you...
Only had 24 hours left with this person what will you do?
i'll stand by her side and tell her tht she's my bestfriend forever. ask if you can bring a friend & wait for me at the heaven.


LOVE SURVEY ;
Whats his name : Ahmad Irfan Ideris
Do you love him truly : Yes, more than my heart ever do.
Is he older than you : yes, one year.
Has he said I love you : That was his job ;)
Have you said I Love U : And my job too :)
Do you want kids : Of course.
How many : as many as Allah wants to give :)
Do you want to get married: as soon as possible, can ar?


FRIENDS SURVEY ;

Smartest : Aimah
Coolest : Nina
Funest : Syifa
Funniest : Yaya
Gangster : Munirah
Hottest : Emma
Cutest : Imah
Warmest : Azmah
Storyteller : Halima

kawan saya

|
say hello to the world :8)


hai kawankawan! kali ni aku buat blog special utk someone yg aku sayang. tapi sayangnya, dia telah meninggalkan aku dan kawankawan yg lain. bukan matilah geybang. dia pindah sekolah.

Nama yg ramai orang kenal, Nurul Syifa Abdul Razak. Tak kenal? alaa, penolong ketua kelas 3Qudus batch 2007. Dia seorang yg baik hati, lemah, suka nangis, kadang-kadang tabah+. Oh dia memangggg comel dan kawan yg gila+best+kecoh.

Aku agak rapat dgn dia. and aku nk ckp yg aku rindu kat diaaa :( Syifa dtg rmah aku bila kau lepak kayelle ey sayang? imysm!

Yes aku still igt lagi time form one. aku start kenal kau tahun 2005. Kau ni mcm gelabah sket. Dah ah gemuk. haha, tapi tu dululah, skrang tak :) Eyy, aku ssla
lu silap panggil kau 'yaya' an time form 1. Aku tau kau slalu panas sbb kau suka buat muka ngundang bila aku tersilap pggl nama. sorry eh sipaaa :)

Form 2 pon aku still igt lagi, kita selalu masuk kelas lambat tiap kali hari jumaat. Tapi nasib baik cikgu tak nampak . kan? Lepastu, selalu buat kecoh dlm kelas + suka buat hal time cikgu MURUGAIAH mengajar. aku x pena siap hwork yg dia bagi. x pena salin pon :p tapi, Nurul Syifa ni rajin buat hwork wlaupun sengetsenget sikit. Cikgu muru sayang dia weyhh. sriyes nih.

Form 3 yg palingg best arr wa ckp sama luuuu! Kan kan? Time aku nk emoemo or sedeysedey mesti terbang kat kau an? kau plak layann jea aku aku rindu nak nanges ngn kau lagyy! arrgghh. nnt lps ni sape lagi nk kasi advice kat aku lagi? sape yg nk nanges dgn aku lagi? sape yang nak gaduh ngan aku lagi?(emma, kau ganti syifa eh?haha) alaaa syifaaaaa :(


Oh syifa, igt tak time aku gaduh ngan kau psl "KAMI" kene tgkap ngan police tu? aku panas arr ngan kau annn. janji nk dtg tp x dtg. pastu org call dia
gi reject. ish3. kau pulak siang malam tengahari petang menangis. lain kali tnye ar crite betol. sedih la kau pindah.

Walaupapepon, aku kat sini tetap doa kat kau . Semoga berjaya and rindu lah kat aku sebab aku pun rindu kat kau Nurul Syifa! Nanti ade mase aku call kau eyh! and nnt klau aku gi kedah aku singgah ah rumah kau. Nk swimming skali auu :)

Ftw, i love you and i miss you syifa .



Kawan selamanyaa,
aisyah . mwahhh (: