Selamat Pengantin Baru

|
Puan Sham Zailina & Encik Hasnul Hadi
20 Disember 2008

*gambar sila lihat di myspace saya, viewable only by friends*
myspace.com/aisyah_xoxo

1) Semoga berbahagia sehingga ke anak cucu.
2) Semoga dimurahkan rezeki hingga ke akhirnya.
3) Semoga diberkati dan diredhai Allah S.W.T.
(doa saya segalanya yang terbaik untuk kalian)

With Nothing

|

I really miss Taufik right now :)

and im serious
.

siapa dia? dia buat aku kesah :)

Make It Right

|

Dear friends, i really dont like those who spell my name wrongly because it shows that you dont even know how to spell my name. And it seems like you dont even care how to spell my name. You dont care, i know. BUT I CARE :)

SITI AISYAH ZAKARIA,
bukan;
SITI AISHAH ZAKARIA

kthxbye.

Happy Time ((:

|
Okay, HELLO :)

Ini adalah sambungan "Happy Time (:" semalam. Ye lahhh, a little story to share dgn semua. Second day kat Kedah ni rase letih sikit sbb keje pun banyak gak lah. Oh, and i've learn how to shape/cut the ceramic thing(wtvr). Lunch agak best ah sbb MakWa belanja makan, Abg Taufiq jadi tourist guide arini haha.

Ok, 5.30 p.m balik from keje kitorang singgah ah pasar malam ramai-ramai. Otw nak gi pasar malam tu boleh pulak ade tentera buat "war training", siap dengan kete kebal lagi. Fuhh, hebat hebat. Apelagi, kesempatan melihat askar hensem tidak kami lepaskan, saya + reeha + anis(i will follow you) + Abg Ah pun lambai tgn kat dorang and dorang babai balek HAHAHAH, cannot go :D

And, malam ni paling best, haha, usaha tangga kejayaan, thx to PakLong sbb tlg sket. SUMPAH HAPPY. Syifa, Syaza and Abang Ah je faham, let it be secret :)

Sekarang ni 3.43 a.m, Baru lepas tengok Ayat-Ayat Cinta, saje je tgk lagi. Syifa bantai nangis time Aisha suruh Fahri kahwin dgn Maria. Membebel Syifa tau tak, haish. Pastu peluk aku. Ape nak jadi? Gi ah kau buat movie sendiri ;D

hahaha, idk what to do right now, nak tido ke? Entahlah, btw, esok dah nak balek KL. Sedih but most of all, im gonna miss this moment so much, especially the "T" :)))))))

Happy Time (:

|
Hari ni aku gi Kedah, work bussiness/trip*(whateverlahkan). Haha, ok. As you guys know, im working at mama syifa's company. She's in Dubai for exhibition, so workmates from KL datang ke kilang ceramic kat Kedah to give some helps while this factory are still new.

Bertolak patutnya pukul 7, tapi last2 gerak pukul 8 pagi. Hahah, aku pergi dengan MakWa, Anis, Zikri, Aunty Gayah, Ieka, Reeha, Ikhwan, Abang Ah dan Abg Amer(acu syifa). Dorang best, macam family sendiri :). Ok, sampai Kedah pukul 1.30 tghari, walaupun sesat2 Makwa bawak (sampai masuk jalan sehala, HAHAHAHHA).

Lepas kemas2 sikit dalam kilang, kitorang balek, haha. Balek dari kilang, tumpang PkLong sbb tanak naik kereta dgn "beliau". HAHAHA, i hate him. Okay,
KITORANG TIDO UMAH SYIFA, THIS IS THE BEST PART. :-D

Okayh, sekarang dah malam(11.31pm), just now i talk to Syifa about our problems, its okayh Syifa, AKU SENTIASA ADA. Oh, Kitorang baru habis tgk cerita One Missed Call. Abang Taufiq belikan, thx :) Tengok ramai2, best apeee. Hahah. Im doing this blog, Syifa tgh tgk tv ngan Rashid, acu, and Jabri(pakwe baru, he's 11y/o hahah). Okayhh, im going to work esok, so sambung esok lahh yeaaaa :D TATA, Goodnite, Sweet Dreams :D



IDK

|

i feel something different,
life are just getting complicated.
i want to live my life like what i want to.
and im sorry if you're hurt with it.
just accept it.

be happy while im smiling :)



Jaya Jusco Grand Opening :D

|
Im working today, at mama syifa punya sweet touch ceramic company, hari Jumaat usually i wear baju kurung. :)

aku happy gila harini dapat pergi JJ keramat yang baru bukak tu omg! it was awesome, tak lame lagi KLCC akan tutup sebab takde orang nk gi sane dah xP loving the place, even it was too big to say, fuhhh, jalan-jalan sampai perut lapar. Pakai baju kurung, fuhh rase bangge je haha grand opening plak tuu ;P

oh, hoi, i went there with SYIFA and SYAZA , miss them :)
JJ tu dekat je kat showroom and rumah syifa.i took a cab, syi&za jalan kaki jea hahah.

yeah, jumpa jugak budak melawati kat sane, ramai lah jugak. haha :) i nk crite byk lagi ni tp jap agy nk balik kelantan, raye kat sana. I'll update later :D

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA :D

Sing a Song

|
aku bosan. so aku letak lagu yang aku suka skrg nie. haha, dengar je lah.




Alif - Akan Tiba
(i love you alif, you make me feel horneyh babeyh :)




Hey hati ku,
Selalu mendambakan cinta namun tak kunjung tiba.

Hatimu itu,
Seperti apa yg ku mahu selama ini.

Am Em,
Ertikanlah pagi ku yg kaku tanpa kamu.

Kau ku cinta,
Engkaulah yg ku puja,
Tertunggu selama ini takku jumpa,
Dgn mu ku di lamun indah,
Ku harap cinta akan tiba di hati kita.

Lihat kamu,
Tak ku sedari,
Waktu dh mulai tinggalkan ku.

Kau kau kau,
Buatku lupa mengapa ku disini pada mulanya.
Ertikanlah malam ku yg sayu dingin tanpamu.

Setiap hari bersama mu,
Ku ingin selalu dekatmu,
Ku hitung saat dan waktu,
Hingga hari esok kembali lagi.





Drive - Bersama Bintang
(I love this song, video dia mmg tade gambar, tapi lagu dia sedap :)


senja kini berganti malam
menutup hari yg lelah
dimanakah engkau berada
aku tak tahu dimana

pernah kita lalui semua
jerit, tangis, canda, tawa
kini hanya untaian kata
hanya itulah yg aku punya

reff:
tidurlah selamat malam
lupakan sajalah aku
mimpilah dalam tidurmu
bersama bintang

sesungguhnya aku tak bisa
jalani waktu tanpamu
perpisahan bukanlah duka
meski harus menyisakan luka



Lyla - Takkan Ada

(Vocalist dia aku punya, jangan curi k? :)


takkan jera
aku memintamu
‘tuk tetap di sini

meski kini
kau pun telah pergi
dan meminta aku

* tuk melupakanmu
tapi ku tak mampu

aku mohon kepadamu
kembalilah kepadaku
karna takkan pernah ada
yang mampu menggantikanmu

takkan jera
aku memintamu
‘tuk tetap di sini

(karena) dia bukan
orang yang kupilih
‘tuk melupakanmu

sekali lagi

tak seindah bersamamu
tak sehangat pelukanmu
yang tak akan pernah bisa
untuk mengganti dirimu

takkan jera
aku memintamu
‘tuk tetap di sini