Exam Enjoy

|
HAI. ya, perkataan kegemaran aku. Aku tak tahulah kenapa, makin lama, aku makin malas nak update blog. Boleh tak sesiapa buat aku rajin balik update blog? Sekarang ni aku tengah exam, FEB TEST. Habis hari Jumaat ni. Tak sabar untuk tunggu hari Jimaat ni. Memang excited lah. Tak sabarrr rawwwr. Lagipun,. siapa je yang suka exam kan. KAU? :)

Ponteng

|
Dah 3 hari tak post sebarang post. Rindu aku tak blog? Aku rindu kau jugak, jangan risau sayang :)

HAI. Hari ini aku sekolah mcm biasa. Tapi aku telah memecahkan rekod kelas 5H, bersama dengan teman tersayang, Natasha bt. Azman. Aku sejujurnya mengaku harini tak masuk kelas BM. Aku yang jahat ni pun ajak Nat sekali. Kitorang tak biasa pun ponteng2 ni, tapi rasanya kitorang girls yg first ponteng dlm kelas HAHA. Pukul 12.30 gerak. Lambat kan? Pastu g anjung order makanan, tapi bawak balik. Then, teman Nat tggu bas. Haaa, lepastu balik rumah teruss arr. Kami budak baik tau, ponteng kelas tapi balik rumah terus, tak merayap ;D taa xoxo.

Full Day

|
Hello People.
Today was bored you know.
I went to school, and tekalah . . . there's only 15-18 students only in my class. Belajar sumpah ngantok gilababi. Rehat aku makan apollo jea. Ingat macam tahun lepas, bila Valentines Day adelah orang jual2 kapkeks kat luar tapi takde. HAHA. I want to eat that thing. And then i went to tuition at 3pm, i ask Mun to come too but she dont want. Well nvm. Haha, tapi best. Rivision Chemistry form 4. Ridwan pun datang oo Mun ;D And then lepas balik tuition I went to Medan Taman Melawati, nearby ngan pasar malam. Lepak dengan Irfan and his friend. Tonight was their first day bukak kedai shisha. Korang datanglah ramai-ramai, sedut sampai lebam ;D

BAK DATANG KAT [Shisha+Edge] !

Location = Nearby achik internet, (inside medan).
Time = NOW until 2 a.m.
Price = RM 10 per shisha.

*datanglah beramai-ramai*



Cerita-s

|

Hello. Today, im absent from school. Idk why, pemalas sungguh.


Semalam, balik tuition awal! haha, best woo, time tengah syok gila belajar addmath, lampu semua padam. Main suis terbakar. HAHA, sian tol. After that, I met Irfan. Lame tak jumpa dia. Well, he told me everything. Lepas dia cerita baru aku lega beb. Lagipun, dia dah tahu aku operation. Tapi aku still tak puas hati siapa yang cakap. Takpelah. Just hope yang dia take care <3

Hey, tekalah. Im not going to take accounting after SPM. And i think, i've made a great decision. Im going to take bussiness study. I aim for that. I'll be a succesful bussinesswoman one day. I WILL. get it? :D

And, Proton Satria Neo really get in my nerves. I want this car. Haha. Style dohh :D SUPPORT LAH BRAND MALAYSIA :p haha, okayh. Taa.

12345

|
This is several things(probs) that i listed out,
just to make you THINK
.


1) Private

2) Private

3) KES SELESAI (: IRFAN, I LOVE YOU
.


4) Untuk DIA, you know what's wrong, and what's right. So think. I love you. STILL. please take care out there. BE STRONG, i know im not at your place, but i know what you feel.

5) Yang ni taktaulah cik nak habaq lagu mana. budak ni salah faham, tapi tatau dia dah faham ka belum. kita bertanya kat kawan dia, tapi dia kata kita stalker. kalau kita nak jadi stalker awak pun, kat siapalah yang kita nk crite ha? none of my friends know you, sayang. There's nothing worth for me to stalk you. But, if you're hurt because what i've done or there's something wrong, IM SORRY. Nope, im not scared of you. But i just be an open minded person, org yang tidak egois, a person who dont type the keyboard to find enemies, and a im a person who can accept what ppl talk about myself. Im positive. I dont mind if you want to hate me, but it will be something that disturbing you for 4 days in a week. haha :P. Dan kalau awak tak puas hati lagi, kita boleh cakap face-to-face. Friend? :) *KES SELESAI

THE END <3


Bestfriend (:

|
I thought last night would be pretty even it was dark, very dark.
I thought someone would hear me, read to my writings, travel my feelings,
I thought they would stand for me, they would make me smile, make me happy,
But it just a thought, it's not going to happen though.

But, hey. Someone rescue me last night. He really knows when i need someone to talk to, he'll text me. Received messages from him is enough to make me feel cared. That's what bestfriend from my other side did, thankyou Amirul Aizat :)

*
Oh, teringat dekat Hazimah/Aimah. I miss her. Sorry tak cakap yang aku ********* awal-awal. Tapi atleast aku cakap jugak (^^,). i love you and aku ingat nak buat muffin kat kau. Sabtu ni aku bagi, it is Valentines Day, tapi, Im celebrating it as Bestfriends Day ! :D Maklumlah, single kan. HAHA. whatever, as long single is happy, im soo in love with single <3 okeyh, bestfriend forever Aimah. Nanti kita keluar shopping lagi macam dulu, tapi tggu aku ada duit aww. Haha, i miss those stuffs, and i meant it. Layan doh shopping duadua. haha. Aku tataulah kau bace blog aku, ke tak. but if you do, thx :D

Aisyah

Are You Satisfied?

|
Hai. saya memang suka online pagipagi sebab tade siapa yang boleh kacau saya (: i dont like to being disturb. Post pagi ni ade unsur yang sensitif sikit. Firstly, pasal Gaza and Palestin. Kita semua tahu kan yang Israel & their stupid zionist(eja betul x?) dah serang gilababi habis-habisan kat Gaza and Palestin pun ade jugak. So aku nak tanye lah, ni bukan nak kutuk or annoy or bagi sesiapa rasa tak puas hati. Kenapa Ayahanda Ariffin(sihat?) tak hantar segala anakanak buah beliau yang memang terserlah kegangsteran mereka ke Gaza untuk membantu mereka? Kata salah seorang orang besar Epanco, "Kita tak perlu tunggu Ayah Ipin bersuara untuk tolong umat Islam kita sendiri! Kite patut terus pergi demi umat Islam kita! Hidup Epanco!!", itulah ayat lebih kurang ar, tak igt sangat. TAK TAK TAK, saya bukan Epanco, saya bukan Pekida, saya bukan /// atau yang seumpama dengannya. Saya kosong tapi saya ambil tahu pasal perkara ini. Kalau di Malaysia ni tiada gangster pun tidak mengapa kerana tiada pihak yang ingin ajak berperang. Tapi, di Gaza, memang diorang perlukan gangster. Maksud aku, orang yang betulbetul bersemangat and boleh guna senjata untuk berperang menentang musuh durjana. Dan andai kau ditakdirkan meninggal dunia ketika berperang, kau adalah para syuhadah. Kau patut bangga klau kau dapat jadi gangster yang membantu Gaza.

Tapi, papepon aku tak puas hati. Kenapa Mesir nak sekat penghantaran ubat ke Gaza? oh, Mereka gentar. Mereka takut jika mereka membantu Gaza, Israel akan menyerang negara kesayangan mereka pula. Kalau nak hidup untuk diri sendiri dan ketakutan, kamu semua tidak akan kemana. Kate umat Islam perlu tolong-menolong? tapi mane pergi bukti? Kenapa Mesir, negara Islam sendiri tak membantu? KENAPA?

Lagi satu, sekarang ni, kebanyakkan negara boikot barang yahudi & israel. MEMANG PATUT. Hukum memboikot mereka adalah WAJIB dan HARAM jika tidak. McDonald smpai bagi discount gila2 sbb dah tak laku. Kesian, tapi ape nak buat kan? And, kan ada sesetengah warga negara mana-mana yang buat segmen "TUNJUK PERASAAN", mereka akan membakar bendera israel, mereka akan bakar patung pemerintah Irsael yang kejam yang mereka penat-penat buat sendiri. Apa point mereka? Apa kata kalian pergi sahaja ke Gaza atau direct terus ke Isarael(kalau boleh), dan bakar diorang betul-betul. Daripada korang rosakkan ozon garisan khatulistiwa dan buat pembakaran terbuka yang sia-sia, baik buat betul-betul. Yeah, aku memang kejam.

Memang kalau boleh, semua nak pergi Gaza untuk tolong diorang kan? Tapi apakan daya, kita tak berkemampuan. Aku faham tapi perkara dia atas hanyalah cadangan. Bukan paksaan, bukan suruhan. Kalau ada siapa-siapa yang sokong saya, komenlah. Segala kekasaran bahasa harap dimaafkan, And kalau ada sesiapa yang tidak puas hati, boleh kutuk depan-depan. Sebab aku tak kesah. Im a positive thinker dan bukan free thinker nor a negative thinker. Assalamuaikum :)

Bukti

|

Aku rase macam nak campakkan suara aku jauh-jauh,

biar dia naik ke langit dan,
biar dia beritahu pada bintang,
biar dia berbisik ke bulan,
biar dia menyanyi pada matahari,
biar dia laungkan di atas langit,
biar dia terbang beritahu semua,
CINTA AKU HANYA UNTUK ENGKAU.

Aku rase macam nak muntahkan hati aku,
bolehlah aku berikan pada engkau,
untuk kau jaga,
untuk kau belai,
untuk kau manjakan,
jadi semua akan tahu,
ITU BUKTI AKU, AKU SAYANG KAU (:

Apology

|

PLEASE NOTICE ME AS " SITI AISYAH ZAKARIA "

im SORRY, thousands of sorry. When the truth out, i hope people will understand. I dont want to hear any misunderstanding. For sure, I do not tell everyone what happen in my everyday life specificly. First, i dont want to make them worry. Second, because i love them. Third, because i dont like when ppl ask too much questions. Fourth, because some of them dont even care (^^,). Lastly, because it wasnt a big deal at all HAHA.

*READ : I WILL NOT STOP DOING SOMETHING THAT INTEREST ME, UNTIL IM SATISFIED*


**WHOOOP! A LITTLE EXTRA THING;
CONGRATULATIONS TO ALL UNDER EIGHTEEN MELAWATI NETBALLERS FOR THE FOURTH PLACE. *it doesnt matter what number did you get, but it does matter from the way you rules the game :)

Holiday lagi la <333

|
I will be absent from school for a week after TOMORROW come! WOHOOOO! :D . Its about nothing, just a little thing. I know im talking alone, but its okay, this is just my own way to entertain myself :3 Im not going to write a full novel to make you worry :)

JUST SMILE :D